Kosmetisk klinik

Microneedling

Rul ned
Microneedling

Om Microneedling

Microneedling, også kendt som kollageninduktionsterapi (CIT), er en ikke-kirurgisk procedure til hudforyngelse. Det involverer brugen af en medicinsk-nåleanordning, hvormed man skaber en kontrolleret form for hudskade. De små nåle fremtvinger en helende reaktion i huden og stimulerer samtidig væksten af kollagen.

Microneedling giver resultater svarende til laser resurfacing, men er uden den termiske varme som kan være ødelæggende for sart hud (sarte melanocytter i huden). Hver mikroskopisk nål punkterer huden, for at skabe adgang til det øverste hudlag. Denne kontrollerede mikroskade udløser en ”foryngelsesproces” og stimulerer fibroblaster (bindevævsceller) samt vækstfaktorer, der reparerer huden, med ny dannelse af kollagen og elastin.

Hvorfor er Microneedling så effektivt?

Målet med hudforyngelse er at genoprette huden til dens oprindelige sundhed. For at opnå glat, fyldig, fast og jævnt pigmenteret hud, arbejder behandlingen målrettet med 3 nøgleceller; keratinocytter, melanocytter og fibroblaster.

Microneedling:

Optimerer cellefunktionen – (Øger kommunikationen mellem cellerne i huden)
Bevarer epidermis (hudoverfladen)
Nedbryder arvæv
Frigiver epidermale vækstfaktorer i huden (EGF)
Øger naturligt kollagen (TGF-Beta 3)
Fremkalder regenerativ heling

Effekten af kollageninduktionsterapi ses efter to gange. De mikrokanaler der skabes i huden, fremmer produktionen af aktive ingredienser til de dybere lag i huden, som ellers ikke ville være i stand til at trænge ind i hudoverfladen. På lang sigt, fremmer blodpladerne og vækstfaktorerne, der frigives, regenerativ heling og kollagenproduktionen fortsætter i op til et år efter din sidste behandling.

Fordele ved microneedling

Mange mennesker tror ​​at dermal-needling eller kollageninduktionsterapi er begrænset til behandling af linjer og rynker. Men på grund af microneedlings evne til at normalisere hudfunktionen og til at forbedre celle-til-celle-kommunikation, kan behandlingen også bruges til andre problematiske hudproblemer.

Microneedling har effekt på:

Linjer og rynker
slap hud
UV-skader
Hyperpigmentering
Tynd hud
Ar
Tab af elasticitet
Vaskulær Rosacea

Hvor mange behandlinger er nødvendige?

Antallet af nødvendige behandlinger vil variere fra person til person, dog kræves der typisk 3-6 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum. For at opnå de bedste resultater, er det vigtigt at gennemføre hele det anbefalede forløb.

For at opnå den optimale effekt anbefales det at optimere sin hudplejerutine derhjemme, i form af a-vitamin, c-vitamin, hyaluronsyre, antioxidanter & peptider. Samspillet mellem microneedling og de produkter, der anvendes hjemme mellem behandlingerne, giver de mest optimale resultater.

Hvordan foregår en behandling ?

Under behandlingen kan du opleve mildt ubehag, men det tolereres af de fleste, og vi observerer dig selvfølgelig under hele behandlingen.

Efterfølgende kan din hud være let rød, svarende til moderat solskoldning. Din hud vil føles varm, stram og tør, men dette afhjælpes med en beroligende helbredende balsam efter proceduren.

Klik her for at få mere information om microneedling.

Microneedling Myter

Der er mange misforståelser og usandheder omkring kollageninduktionsterapi, her er blot nogle:

Myte: Dybere nåle er lig med bedre resultater.

Fakta: Kliniske undersøgelser har vist, at den samme mængde kollagen produceres i huden, uanset om du bruger en 0,5 mm eller 1,5 mm dermalroller.Faktisk har en 0,5 mm rulle vist sig at give bedre resultater på kortere tid, sammenlignet med en 2 mm rulle. Dette skyldes sandsynligvis det mindre traume i huden og den kortere inflammatoriske fase, der er forbundet med at bruge en mindre nålestørrelse. 

Fakta: Microneedling er i sig selv blot et stykke værktøj, der formår at skabe en overfladisk ”skade” på huden og udløser dermed den sårhelende reaktion. Resultaterne er direkte afhængige af hudens evne til at komme sig efter en skade. Derfor er det vigtigere, hvordan du håndterer den sårhelende kaskade end selve skaden.

Myte: Microneedling skaber arvæv

Fakta: Forkert håndtering af sårheling skaber arvæv. Brug af for dybe nåle eller udførelse af behandling for ofte, kan fremme arkollagen. Men ved at bruge den rigtige nålestørrelse, og give huden de korrekte næringsstoffer efter behandlingen, fremmer man arfri sårheling og bevarer hudlaget, hvilket resulterer i stærkere og sundere hud.

Før og efter billeder